Alle kategorier
  Filtre
  Preferences
  Søk

  Filosofi og Religion

  Sorter etter
  Titler per side

  Meining?

  149,-

  Større enn meg selv

  129,-
  Boken handler om det postmoderne menneskets behov for å fylle tilværelsen med mening, jakten på noe å holde seg fast i - noe å tro på. Forfatteren har et kristent ståsted og argumenterer for at Gud er et slikt orienteringspunkt i tilværelsen.

  Livet vil oss noe

  129,-
  Forfatteren ønsker å minne om at livet er for verdifullt til å bli tatt som en selvfølge, og at vi må øve oss på å takke for det lånet livet egentlig er. Han er også opptatt av hvordan vi skape gode og varige relasjoner til menneskene rundt oss.

  Hitlers hellige krigere

  149,-

  Liv laga

  200,-

  Biskopens hemmelighet

  179,-

  I hatets fotspor

  179,-

  Lær å bli et medium

  259,-

  Vår jødiske reise

  179,-

  En sommer med Montaigne

  199,-

  Den nikomakiske etikk

  349,-
  Bokas etiske tekster kalles vanligvis Den Nikomakiske etikk etter filosofens sønn Nikomakos. Boka egner seg som innføring i forfatterens filosofiske univers, og drøfter problemer som det høyeste gode, rettferdighet, moralsk dyd, intellektuell rettskaffenhet, den gyldne middelvei, nytelse og lykke.

  Toposlære

  299,-

  Skjønnhetens makt

  199,-

  Husets folk

  329,-

  Arne Næss

  179,-
  I denne biografien følger vi filosofen Arne Næss fra oppveksten i rikmannshjemmet på beste vestkant via en akademisk lynkarriere til en posisjon hvor han nærmest avviser begge miljøene. Har personregister og litteraturliste.

  Kunsten å tenke

  99,-
  Boken er et hjelpemiddel til å skille tanker og følelser, noe som er nødvendig for å filosofere godt til hverdags. Egen filosofering kan fordrive angst og andre psykiske forstyrrelser, avdekke ubevisste intensjoner, sannhet og løgn.

  Den gode sirkel

  99,-
  Er det en sammenheng mellom god helse og livskvalitet? Hvor stor rolle spiller kjærligheten for at vi skal ha et godt liv? Forfatteren av boken hevder at en av de beste måtene å bli vis på er å rydde opp i egne tanker om helse, sykdom, liv, død, kjærlighet og det gode liv.

  Kirkeliv i nord før svartedauden

  249,-
  Boka inneholder den islandske sagaen om biskop Laurentius. Store deler av sagaen foregår i Norge, delvis i Bergen, men mest i Trondheim, i ekrkebispegården og miljøet rundt Nidarosdomen.

  Filosofi og Religion