Alle kategorier
  Filtre
  Preferences
  Søk
  Forfatter: Kader Abdolah

  En vandring gjennom Koranen

  99,-
   
  Format : e-bok
  Boka er en ny, fri gjennomgang av Koranen og inneholder forfatterens oversettelse av og innledning til 114 surer. Noen gjentakelser er utelatt. Surene er ordnet i historisk rekkefølge, slik at man lettere skal kunne følge utviklingen til Muhammad og hans Koran.
  EAN: 9788205414358


  E-bok. Ingen angrerett. E-bøker overføres automatisk til Norlis app for iPhone/iPad og PocketBook-lesebrett med Norli-versjon. Android: Logg inn på Mine e-bøker og åpne e-bøker i foretrukket app for e-bøker.
  Lå på bestselgerlistene i Nederland i månedsvis, og i Amsterdam ble alle politifolk tilbudt hvert sitt eksemplar, som et bidrag til større kulturell innsikt.Kader Abdolah, opprinnelig fra Iran, ville prøve å oversette Koranen til nederlandsk, for at hans nye landsmenn skulle få lese den. Men han skjønte fort at de først måtte vite noe mer om Muhammad. Derfor ble dette prosjektet til to bøker: Sendebudet Muhammad, boka om Muhammads liv, samt en ny, fri gjennomgang av Koranen. En vandring gjennom Koranen, med sine 114 surer, er her mer kronologisk oppbygd. Som grunntekst brukte Abdolah sin fars arabiske utgave, men han konsulterte også persiske og nederlandske, samt snakket med sin onkel Aga Djan i Iran. Meget ydmykt kaller han oversettelsen sin En vandring gjennom Koranen, der han har skrevet noen innledninger og fjernet noen gjentakelser. «Mange tror Koranen er en stygg bok, en farlig bok, særlig Europa trenger å få bildet nyansert. Jeg er ikke troende, men leser den som en fantastisk vakker bok som sier mye viktig om fortiden og om livet, akkurat som Bibelen. Det betyr ikke at man skal regjere etter noen av dem, det går gjerne fryktelig galt.»Kader Abdolah til Dagsavisen, 2007 «Ambisiøst og prisverdig.» Anne Cathrine Straume, NRK P2Intervju på dagbladet.no
  Detaljer
  SERIESendebudet MuhammadEn vandring gjennom Koranen
  TRYKKET2011
  FORLAGGyldendal
  SpråkBokmål
  ISBN139788205414358
  TemaKoranen